Iedere school loopt tegen dezelfde uitdaging aan: hoe kunnen ze het aanbod aan gezonde producten vergroten en tegelijk een schoolkantine aantrekkelijk en leuk maken voor de leerlingen? Het wordt tijd om de jongeren meer aan het roer te zetten van hun eigen schoolkantine. Daarom lanceert Jong Leren Eten Flevoland in de Dutch Food Week op 10 oktober de Schoolkantine Challenge.
Leerlingen kunnen vanaf 10 oktober 2022 t/m 24 februari 2023 aan de slag met het bedenken van een snack of tussendoortje voor de schoolkantine. Zij krijgen hiervoor hulpmiddelen om tot een gezond, lekker en ook realistisch product te komen, zoals toelichting op de 5 G’s van genieten, goedkoop, gezond, gemak en groen. Ook kunnen zij vragen stellen aan de Jong Leren Eten Makelaars en is er de mogelijkheid om ter inspiratie een kookworkshop te doen.
Begin maart 2023 worden alle inzendingen beoordeeld door een professionele jury. De drie beste groepjes worden op 16 maart ‘De Dag van de Gezonde Schoolkantine 2023’ uitgenodigd voor een grote finale om hun lekkere en gezonde snack te bereiden onder begeleiding van voedingsexperts. De uiteindelijke winnaar van de Schoolkantine Challenge krijgt een kookworkshop aangeboden, waarin ze samen met een kok hun winnende kantinesnack gaan bereiden voor de hele school.
Wil je op de hoogte gehouden worden over wanneer er meer informatie beschikbaar is stuur dan een mail naar jonglereneten@ggdflevoland.nl!
Fotobijschrift: In 2021 werd de Flevolandse Schoolkantine Challenge gewonnen door leerlingen van het Almere College Dronten met de gezonde kantinesnack ‘Tempeh-ation’.